FAQ

Is Bonnie gratis te gebruiken?

Ja! Bonnie is 100% gratis voor consumenten.

Moeten retailers betalen voor Bonnie?

Retailers betalen een kleine maandelijkse bijdrage voor het gebruik van Bonnie, services en encryptie. Omdat ze minder papieren bonnetjes printen, is de besparing uiteindelijk groter dan de uitgave. De winst voor het milieu komt daar gratis bij.

Werkt de app voor IOS en Android?

Ja! De app is beschikbaar voor zowel Apple (IOS) als Android telefoons en tablets.

Waar kan ik de applicatie downloaden?

De app is te downloaden op elke telefoon met NFC technologie met Android en IOS software. Als jou telefoon contactloos kan betalen, dan kan de telefoon digitaal het bonnetje ophalen via de Bonnie terminal.

Waarom zijn papieren bonnetjes schadelijk voor het milieu?

De meeste kassabonnen zijn niet recyclebaar omdat ze van thermisch papier gemaakt worden. In de printer van bon zit een laser die de tekst in het papier brandt. Maar in dat thermische papier zit vaak de stof Bisfenol A (BPA) en die stof brengt risico's met zich mee voor de volksgezondheid. Interessant om te lezen: https://nos.nl/artikel/2321013-bonnetjesterreur-in-duitsland-2-2-miljoen-kilometer-papier-per-jaar.html

Hoe werkt Bonnie?

Consumenten rekenen gewoon hun aankopen af bij de kassa. Na het afrekenen wordt de bon automatisch naar de Bonnie terminal gestuurd en zie je een blauw lampje branden. In plaats van het printen van een bonnetje, tik je met je telefoon op de terminal (via de Bonnie app). Het lichtje veranderd van kleur en je telefoon geeft een melding dat de bon is ontvangen.

Veranderd er iets voor de kassa (POS)?

Nee. De Bonnie display integreert fysiek tussen de kassa (POS) en de bonprinter. Er is geen software aanpassing nodig.

Kan ik nog steeds een print krijgen?

Hopelijk is dit overbodig maar een bon kan alsnog geprint worden door op de knop te drukken op de Bonnie display. Het is ook mogelijk om een digitale en geprinte bon te ontvangen.

Hoe zit het met aankoopgarantie met een digitale bon?

Winkels die meedoen met Bonnie geven dezelfde garanties op digitale “bonnies” als op papieren bonnetjes.

Kunnen er nep bonnen gemaakt worden?

Nee dit is niet mogelijk. De kassa behoud een kopie van de bon die aan de consument is gegeven.

Er staat een rij voor de kassa, kan ik toch snel Bonnie downloaden?

Ja, Bonnie app is klein en in seconden geïnstalleerd. Mocht het toch te lang duren, kan je de app later downloaden en alsnog je bon scannen met de Bonnie app.

Is Bonnie Corona/COVID-19 veilig?

Ja! Je hoeft geen bon meet aan te nemen van de kassamedewerker en je verkleint daarmee de kans op interacties en besmettingen.

Kunnen digitale bonnetjes gebruikt worden voor declaraties?

Ja! De meeste boekhoud programma’s of declaraties maken gebruik van digitale bestanden en scans.

Mijn favoriete winkels hebben (nog) geen Bonnie, wat kan ik hieraan doen?

Elke winkelier is welkom om mee te doen en het printen van papieren bonnetjes te stoppen. Klein en groot helpen wij graag in dit digitale tijdperk. Verwijs de winklier of kassamedewerker naar de Bonnie website of meld ze hier aan